Har din klinik en hjemmeside du er stolt af?
Representerer den dig og det du står for? Fortæller den din historie?
Kan man se hvem der arbejder i klinikken inkl. en lille beskrivelse af hver medarbejder, der passer til resten af klinikkens image?
Fungerer hjemmesiden som et visitkort du med glæde vil dele ud?
Har du fået nyt indhold eller redesignet din hjemmeside, så den er up to date, indenfor de sidste 3 år?
Hvis du ikke kan nikke genkendende til ovenstående bør du måske overveje, at gøre noget ved din hjemmside - MEN før du kaster dig ud i at bruge en hulens masse tid og penge på at få en ny hjemmeside, vil jeg anbefale dig at læse videre her.
Det skal du vide før du går i gang:
1. Din hjemmeside er klinikkens visitkort.
Det er her dine potentielle nye patienter søger information om hvem du er, om de kan stole på dig og om de kan se sig selv i klinikken. Dine eksisterende patienter søger dit telefonnummer eller online booking på din hjemmeside.
Selvom vi gerne vil tro det, er der stort set ingen trafik på informations siderne om dine fantastiske behandlings tilbud. Det betyder ikke, at du ikke skal beskrive hvad du laver, for det kan der være gode grunde til i fht. SEO (Jeg skriver mere om SEO i andre blogs her på siden). Det kan dog være du skal bygge særlige "landing pages" i stedet for at få maksimal værdi af dine anstrengelser. (Dette skriver jeg også om i et andet opslag)
2. Hvem ser din hjemmeside?
Globalt har vi en fælles betegnelse for den person, der søger efter en tandlæge på nettet. Denne person er mest interesseret i at finde troværdighed, sikkerhed og tillid via din hjemmeside. Det er denne person, der bestemmer hvem der bliver valgt som familiens tandlæge. Denne person hedder: MOR.
Nu ved du hvem din primære målgruppe er - du kan naturligvis indsnævre dette yderligere hvis du har en særlig niche du vil henvende dig til. Se mere om dette på mine øvrige indlæg om branding.
3. Hvilken side er den vigtigste?
Som jeg beskrev ovenfor søger mor tillidfulde relationer med høj grad af troværdighed. Derfor er de vigtigste sider: "hvem er vi - hvordan ser her ud - hvordan kommer du hertil."
Det er her du skal lægge energien i dit hjemmeside design. Her er det vigtigt med fotos og video fordi det er langt mere effektivt til at kommunikere med læseren af siden.
4. Foto og video
Af de ansatte, klinikkens lokaler/ stemning af høj kvalitet er de vigtigste elementer på din hjemmeside. Det er her dit image kommer til live. Det er her de første grundsten i dit brand bliver lagt. (Kombineret med de historier der florerer om dig)
Sørg for ALDRIG at lægge tandlæge fotos op på din side. Det er kun tandlæger, der kan holde ud at se på tænder i størrelse 1:1 med en retractor i munden. Hvis det er tandlæger du skal markedsføre dig overfor er det ok. Til alle andre målgrupper skal du bruge smilende ansigter eller underansigter inklusive læber. Her er nogle af mine eksempler:
5. Testemonials.
Hvis du kan tilføje 3 full face billeder med tekst og evt. video, der gengiver den positive oplevelse eksisterende kunder har haft, øger det troværdigheden og tilliden til klinikken markant. Se et eksempel her.
Step by step - sådan gør du:
1.
Optimalt skal du have et moodboard og en grafisk profil før du sætter din hjemmeside op. Men mindre kan også gøre det. Det er bare vigitigt at have en ide om klinikkens visuelle identitet så det hele ikke peger i 7 forskellige retninger.
Jeg vil anbefale dig først at få lavet noget lækkert foto- og video materiale fra klinikken og klinikkens omgivelser. Hér er det ok at brænde nogle penge af, for hvis du bruger dem rigtigt har du materiale til hjemmeside, klinik udsmykning og social media i meget lang tid. Jeg har et professionelt team, der tilbyder 1 dags foto/video optagelse og 1 dags redigering for 30.000,- dkr. Alle rettigheder til det endelige materiale er dine til fri afbenyttelse. Så har du en idé om hvor priserne ligger.
Her kan se et lille udpluk af hvad vi fik ud af én dags optagelser i Skagen. Billederne har et lidt støvet udtryk, som passede til klinikkens grafiske profil på billedsiden.
Det kan godt gøres billigere end jeg har skitseret, men så får du ofte ikke den samme mængde materiale og den samme kvalitet. Kvaliteten skal helst afspejle din klinik, så hvis du har en fætter eller nevø, der kan noget med et GoPro, et DSLR kamera, eller lign. bliver det selvfølgeligt billigere, men det gør dit image også. Det vigtige spørgsmål er: "Er det ok?" Måske. Det er din vision for klinikken, der tæller her. Så det er kun dig der kender svaret. Intet er forkert!
2.
Snak med den person eller det firma, der skal sætte din hjemmeside op. Sæt vedkommende ind i alt det du har fundet ud af indtil nu omkring dit brand / Image. Vis dine fotos og dine videoer og fortæl lidt om hvad der er vigtigt for dig. I din dialog med designeren er det vigtigt, at du har en ligeværdig dialog og kan fornemme, at der er en forståelse for hvordan din klinik fungerer. Hvis ikke det føles som et godt "fit" bør du finde en anden til opgaven. (tro mig jeg har lavet fejlen mange gange inden jeg blev tilfreds!)
Hvis du klikker øverst på det store smiledesign.dk kommer du til min nuværende hjemmeside. Den har jeg selv sat op på 2 dage i wix.com (ok den er ikke helt færdig endnu, men grundskabelonen er lagt og sådan skal det være med hjemmesider. Google kan bedst lide hjemmesider hvor der løbende sker forandringer). Hver gang jeg har fået lavet en hjemmeside af et "tandlægeorienteret" firma, er jeg blevet så skuffet, at jeg efter ca. 6-12 måneder har skrottet den og bygget min egen i stedet. Efterhånden har jeg fået 10 års erfaring i at bygge hjemmesider. Du kan også sagtens bygge din egen side. Hvis det er en hyggelig hobby for dig, som det er for mig, er det fint. Hvis du har mange andre ting i klinikken og i dit privatliv, der kræver din opmærksomhed, bør du lade andre om at sætte siden op for dig. Tekst, billeder og video materialet bør dog være noget du selv kan ændre løbende. Denne anbefaling ligger i tråd med noget af det jeg skriver om under drift.
3.
Sørg for at det er dig, der har rettighederne til fotos, video, tekst, domæne (hjemmesidens navn - eks. smiledesign.dk) og hosting. På den måde har du kontrollen over din hjemmeside og alt indholdet. Hvis du bliver træt af din eksisterende udbyder kan du altid flytte hele molevitten uden at du skal til at starte forfra.
4.
Når du får det første oplæg til designet skal du igen have en dialog med designeren (det er ret nemt hvis det er dig selv, men indeholder også en risiko for selvforherligelse af noget der ligner et stykke amatørarbejde - jeps jeg har været der selv).
Når designeren har sat det hele op for dig, bør du have en gennemgang af hvordan du får adgang til siden. Hvordan du ændrer dine billeder og videoer så du selv kan overtage vedligeholdelsen og spare de penge. Du kan selvfølgelig også overlade det hele til et firma. Det er bare ofte rasende dyrt i forhold til hvad du får for pengene.
Når jeg sætter en hjemmeside op for en kollega, tager jeg typisk 20.000,- dkr for det (pris i 2019). Du betaler selv for dit domæne, du betaler direkte til hosting selskabet og til det firma, der står for de program udvidelser du evt. skal bruge. Dette er dine løbende driftsomkostninger over de næste år. Det bør normalt ligge omkring 2000,- dkr. årligt. MAX. Prøv at sammenligne det beløb med den aftale du har lige nu - de fleste udbydere på markedet har en abonnementsaftale hvor du betaler alt mellem 1000-10.000,- dkr. om måneden for deres service. Dét synes jeg er for meget i forhold til det produkt du får.
Nu er hjemmesiden kørende.
Næste step kan være opbygning af landing pages i relation til online markedsføring. Det kommer vi ind på i en af de følgende blogindlæg. Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at efterlade en besked nedenfor eller sende mig en mail.
Husk at blive medlem af denne blog hvis du vil have en email notifikation når det næste blogindlæg bliver uploaded. - Du får ikke spam eller reklame tilsendt som medlem.
Venlig hislen
Tandlæge
Jesper Hatt
Comments